links

BKF kunstnerportal:

International hjemmeside for naivist/festivaller

International naivist hjemmeside med mange links til malere, gallerie og museer

Klik ind på links under naivistens hjemmeside og se mange danske naivisters hjemmesider og klik videre for links til danske gallerier der udstiller naivistisk kunst

Helen Nagel hjemmeside har mange gode links til danske og internationale naivistkunsnere.

Også mange til museer og gallerier og wikipedia om naivisme 

Citat om naivisme:

Naivisme er en svær kunstretning. Den er faktisk ikke spor naiv. Den kræver, at udøveren tager sit udtryk meget alvorligt og formår at se på sin omverden med naivt-kærlige øjne, akkurat som en eventyrdigter gør det. H.C. Andersens fortællinger kaldes ofte naive – hvad blot viser, hvor raffineret og dobbelttydig naivistisk fortællestil kan være.

Balancen kan være hårfin – over til det spekulative. Mange såkaldte – naivistiske billeder bliver meget let til noget sødladent, idyllisk bras, som lever på en overfladisk, hurtigt døende charme. Det er den slags billeder, man kan købe overalt, hvor turister stimler sammen og ønsker et “autentisk” billede fra feriestedet……..

Det æget naivistiske maleri er derimod båret frem af en ægte interesse og en ægte malerisk sans for motivet. Det kræver – som med al anden kunst – en smule øvelse at kunne skelne mellem det billige bras og den ægte vare.

Smuk som uskyld – danske naivister. Ole Lindboe.